Over Maaike Bierstekers

Het gezicht achter MB Sportpsychologie is drs. Maaike Bierstekers. Maaike is in 2005 afgestudeerd als psycholoog in de richting klinische gezondheid en is geregistreerd bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd binnen de sportpsychologie en is zij door de Vereniging Sport Psychologie Nederland geaccrediteerd als sportpsycholoog.

In haar praktijk MB Sportpsychologie begeleidt zij sporters uit diverse takken van sport en van verschillende niveaus. Van recreatiesporter tot Olympiër en van kinderen tot aan senioren worden door Maaike begeleidt in het vinden van de oplossing voor hun specifieke hulpvraag. Vanuit haar klinische en sportpsychologische ervaring heeft Maaike veel ervaring met hulpvragen omtrent emotieregulatie, omgaan met boosheid en/of angst, en het vergroten van zelfvertrouwen.  

Verder is Maaike sinds jonge leeftijd zelf actief binnen de paardensport en heeft zij daarin diverse opleidingen afgerond, waaronder Instructeur Paardensport te Deurne en de ORUN opleiding te Ermelo. Naast eigen wedstrijdervaring heeft Maaike tevens veel ervaring opgedaan bij het begeleiden van pupillen binnen diverse hippische takken.

Schakel remmende factoren uit. Haal eruit wat erin zit.

Mentaal en fysiek was deze ploeg zó sterk…Topsport bestaat uit heel veel kleine procenten. In Nederland zijn we erg gefocust op techniek en tactiek, maar we vergeten vaak het mentale. Voor veel sporters is de spanning van de Spelen te veel. Daar kun je je op voorbereiden.”

Marc Lammers, hockeycoach over sportpsychologie