Online training

Zonder spanning te paard

Waarom zou je deze online training volgen?

Spanning en angst. Waar komt dit vandaan, wat is het effect op de wisselwerking tussen paard en ruiter en het belangrijkste; hoe ga je ermee om? 

Door opdrachten, filmmateriaal en heldere uitleg gaan jij en jouw paard na het volgen van de training met veel meer plezier samenwerken. 

Krijg inzicht in spanning en leer belangrijke vaardigheden hoe jij en je paard voortaan relaxt door de baan, het bos of over het strand kunnen gaan. 

Bekijk de video voor een indruk van de online training.

Complete modules

De training bestaat uit vijf modules met theorie, video’s, opdrachten en inspiratie.

Op elk apparaat

De lessen zijn zowel op de computer, tablet en mobiele telefoon te volgen. Ook is er een speciale app.

Werkboeken

De lessen worden ondersteund met gedetailleerde werkboeken die je uit kunt printen en invullen.

1 jaar toegang

Je houdt 1 jaar toegang tot de training. Je kunt de lessen dus volgen wanneer het jou uitkomt.​

"Ik vind het platform heel duidelijk, het wijst zichzelf uit en alles is heel ordelijk geplaatst. De eerste module is een fijne start met uitleg van wat je kan verwachten. De filmpjes zijn heel duidelijk en goed verstaanbaar. Het werkboek is super fijn in te vullen op de computer maar kan je ook afdrukken, ideaal dus als je wel of niet graag schrijft!

De oefeningen laten je goed nadenken zonder te langdradig of te moeilijk te zijn. Het is goed begrijpelijk als je geen achtergrond in de psychologie hebt maar ook leerrijk wanneer je daar wel al een basis in hebt. Het is ook heel handig dat je geen vaste tijd hebt waarin je de modules moet afwerken. Al bij al een zeer fijne kennismaking met het platform en de training!"

Spanning bij de ruiter

Invloed van de ruiter

Spanning van het paard

Opbouw van de training

De training is opgebouwd uit vijf modules. De modules worden ondersteund door uitgebreide, kwaliteitsvolle video’s, werkboeken, theoretische informatie en praktijkopdrachten. Je doorloopt deze training in je eigen tempo. Je hebt sowieso 12 maanden om de training te doorlopen of na een tijd weer onderdelen terug te kijken. 

Het werkboek met daarin ook alle info en je eigen aantekeningen is gewoon van jou. Dat kun je dus ook na die 12 maanden blijven gebruiken. Zo gaat er niets verloren. Bovendien krijg je bij verschillende opdrachten persoonlijke feedback. De uitwerking van een opdracht kun je aan Maaike toesturen en zij voorziet deze binnen 72 uur van feedback.

Je ontvangt automatisch inloggegevens na het voldoen van de betaling. Vind hieronder meer informatie over de verschillende modules.

Start jij vandaag nog met het aanpakken van jouw spanning als ruiter?

Nu met 15% korting!

Zonder spanning te paard

Online training
180
153
  • Volledige e-learning
  • Digitale werkboeken met opdrachten
  • Videomateriaal
  • 3 contactmomenten
  • Besloten community om ervaringen te delen

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het online programma. Kijk hieronder of dat jou vraag er tussen staat of stuur een email naar info@mbsportpsychologie.nl 

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is voor ruiters, menners en trainers geschikt. Je leert spanning herkennen en hoe je ermee om kunt gaan. 

Welk niveau moet ik hebben?

Deze training vereist geen bepaald niveau. Of je nu 3 keer op een paard hebt gezeten of Grand Prix rijdt, elke ruiter die mentaal handiger wilt worden, kan deze training volgen. 

Hoe ontvang ik inloggegevens?

Volg de betaalinstructies. Na het voldoen van de betaling ontvang je automatisch inloggegevens via de email. Je krijgt een aparte email om je wachtwoord in te stellen. 

Hoelang houd ik toegang tot de training?

Je houdt vanaf het moment van aankoop één jaar toegang tot de training. 

Ik ben niet zo handig met computers?

Geen probleem. Er hoeven geen ingewikkelde handelingen uitgevoerd te worden en de training is te volgen op de computer, tablet of mobiele telefoon. Ook is de training geheel in het Nederlands. 

Hoe kan ik vragen stellen?

Bij een aantal opdrachten ontvang je persoonlijke feedback van Maaike. Je mag ook altijd vragen stellen via de online leeromgeving. 

Is de training ook geschikt voor instructeurs of juryleden?

De training is uitermate geschikt voor instructeurs of juryleden. De inhoud is geschreven door Maaike Bierstekers, erkend sportpsycholoog eb aangesloten bij het Nederlands Instituut  voor Psychologen (NIP) en de Vereniging Sport Psychologie Nederland (VSPN). 

Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden en verbeteren van het mentale aspect van paardensporters. In de verschillende modules wordt ingegaan op de theorie en praktijk achter het onderwerp, zijn praktische tools ontwikkeld om de beginsituatie te herkennen en worden handvatten aangereikt om dingen te verbeteren. 

Een eyeopener en waardevolle aanvulling voor instructeurs en juryleden. 

Eruit halen wat erin zit, doordat je allerlei remmende factoren uitschakelt.

‘Thuis zijn we allemaal ‘kampioen’ maar op wedstrijd lukt het net even niet. Er is toch vaak, bewust of onbewust, spanning bij de ruiter. Het is tegenwoordig heel normaal om een keer naar een sportpsycholoog te gaan. Zij leert je om te gaan met wedstrijdspanning en zij leert je te focussen op de juiste (beïnvloedbare) dingen’

Anky van Grunsven, dressuuramazone over sportpsychologie